Kalle Mäkisen muistopainit Turku 10.9.2022

Avasimme kisakauden perinteisesti pienehköllä neljän painijan joukkueella! Syysflunssa ja perinteinen syyslaiskuus verotti joukkuetta. Harmi ettemme päässeet osallistumaan emoseuramme 85 vuotis juhlallisuuksiin. Toki Daniel Liedeksen upea sarjavoitto juhlisti tätä taivalta ehkäpä kaikkein parhaiten!

Seurana sijoituimme 20. Kisahan oli äärettömän kova ulkomaisine joukkueineen ja nyt startannut nuorten Suomi cup varmasti lisäsi intoa ainakin joillakin seuroilla.

Casper Naukkarinen nuorten Suomi cup 68 kg.

Casper avasi kisat nihkeästi häviten Ylä-Tikkurilan Kajanteelle selvästi. Jos kämpiltä Pajulahdesta olisi reppuun tarttunut myös mattopuolustus tulos olisi varmasti ollut toisenlainen. Toisessa ottelussa Ilmajoen Takalaa vastaan nähtiin tehokas Casper ja pronssiottelu paikka irtosi! Prossiottelu Viron poikaa vastaan oli ensimmäisen jakson jälkeen Casperin hyväksi 4-1 mutta toisella jaksolla Virolainen onnistui siinä missä ensimmäisellä epäonnistui eli sylille menossa ja rokotti loppujenlopuksi Casperin selälleen!! 4. sija on ärsyttävä mutta hyvä startti kauteen.

Daniel Liedes pojat 15 v 85 kg

Daniel hoiti Tampereen Saramäen ties monennenko kerran ja taas samalla kaavalla eli Saramäki pääsee alussa johtoon ja Daniel rokottaa jostakin kaverin selälleen! Toinen ottelu Viron SK Caaron edustajaa vastaan oli itsellenikin yllätys. Aikaisemmin nähdyn perusteella oletin Viron pojan olevan suvereeni mutta vielä mitä!! Daniel laittoi Kahro Pallonkin komeasti selälleen ja otti näinollen suvereenin sarjavoiton

Saimi Saari Tytöt 62 kg

Tämän tytön asenteesta ja tekemisestä saisi aikaan todella pitkän tarinan mutta typistetään hieman ja kerrotaan loput sitten suurten voittojen jälkeen tulevaisuudessa. Saimi ei todellakaan ole saanut armoa missään vaiheessa ja se alkaa näkymään orastavalla painijan polulla jo pikkuhiljaa. Tälläkertaa tuli 1 tappio mikä, pakko myöntää mielytti valmentajaa ja valmentajan ajatusta tulevasta. Ottelu Vaasan Vesterholmia vastaan olisi ollut hoidettavissa ja jätti juuri sopivan ärsytyksen Saimin mieleen. Luulenpa että ensi viikolla harjoituksissa nähdään sisuuntunut tyttö joka käy läpi tappioon johtaneita koukeroita. Kaksi upea voittoa ja yksi tappio tytön uran kolmansissa kilpailuissa. 

Severi Nurminen aloittelijat 36 kg

Severin kolmas kisarupeama jätti paljon lapsille kerrottavaa mutta ei kuitenkaan vielä voitettujen otteluiden muodossa vaan ihan reissuna ja kokemuksena, kokemuksen hakuahan nämä reissut tälle ”Savolaisen klaaniin” kuuluvalle pikku duraselille on. Severi isännöi kuulemma Casperia perjantai iltana hienosti esittelemällä kotipihan eläimet ja varmasti myös kaikki kotipihan pienimmätkin ihmeellisyydet. Tämä 4. sijoittunut pikkumies tarvitsee vähän keskittymistä oleelliseen mutta Severillä on paljon aikaa vielä alkaa otteluvoittoja keräämään. Niin ja kovana vedonlyöjänä kunnostautunut Severi taitaa olla tällähetkellä 15 multaeuroa rikkaampi sillä pitäessään itsensä ja vieressä istuneet Saimin ja Danielin 15 minuuttia Salon ABC asemalta hereillä Severi sai multa 15 euroa.

Kisakauden aloitus oli tälläkertaa valitettavasti helppo sillä ei tarvinnut kauhesti jännittää huomenna painittavaa 97 kg:n sarjaa Serbian MM kisoissa koska jännityksen kohde on kotimaassa käsi paketissa. Terapia pappajumpat Paavo Savolainen kanssa ovat tälläkertaa olleet tarpeettomia, toki niitä kaipaa kyllä! Ehkä kuitenkin helppo on väärä sana sillä kyllä noiden nuorempienkin otteita tulee jänniteltyä iihan kiitettävästi mutta niissä on vielä hieman erilaiset panokset!

T:Hello Tapsu

ps. Mun autossa on Hello Kitty lisävarustesarja

Photos by Marianne Nurminen