OP - Keski-Suomen painiturnaus Vaajakoski 5.3.2022

Vaajakoskella Riento oli ihan liian pienellä kolmen pojan joukkueella. Hiihtoloma ja erinäiset lorvikatarit verottivat joukkueen koon tällaiseksi. Hiljalleen avautuva painimaailma toi paikalle sellaisenkin ihmeen kuin Raumalaiset vapaapainijat sankalla joukolla. Tämä tietysti on ihan valtavan hienoa!! Mukkulan poikien otteet eivät jättäneet paljoa jälkipoloville kerrottavaa vaan 8 ottelua eikä yhtään otteluvoittoa!! Silti varsinkin pystypainissa näkyi kehitystä, mattopaini ja varsinkin puolustus putosi ilmeisesti johonkin matkalle aamulla.

Mico Yli-Savola pojat 17 v. 61 kg 5.

Ehkä enemmän vapaapainiin mieltynyt Mico sai Ilmajoen Lauri Perkalta oppitunnin kuinka käy kun ei liiku mattopuolustuksessa tarpeeksi ja lenteli komeasta takavyöstä (melkein yhtä komeasta kuin allekirjoittanut paiskasi vuonna nuppi ja nahka samaisessa hallissa Rami Hietaniemeä. Tätä heittoa Ramin kanssa muisteltiin että tällä kertaa ei mene laariin "Sawolaisukon höpinät). Toinen ottelu Helsingin Ukko Riehukangasta vastaan olisi kyllä ollut hoidettavissa mutta harmittava 6-3 tappio ja ulos mitaliotteluista tänään.

Otso Lehtonen pojat 17 v 74 kg 5.

Otso otteli kaiken kaikkiaan 4 ottelua Raision, Kokkolan, Sodankylän ja Lappeenrannan painijoita vastaan. Parantunut pystypaini ei auttanut juurikin sen matkalle pudonneen mattopuolustuksen takia ja Otson kohtaloksi tuli lähteä ihan liian moneen vyörytykseen.

Daniel Liedes Miehet 92 kg 3.

Kahdeksasluokkalainen Daniel laitettiin miesten kouluun ihan sen takia ettei Turun Roope Rusin tarvinnut yhden ottelun takia tulla Turusta Vaajakoskelle. Rusia Daniel haastoi pystyssä ihan hyvin mutta se matto...... Junaan ja Ilmeisesti Santahaminaa kohti kiirehtinyt Ilmajoen Aapo Viitala pyöräytti Danielin nätisti laskeskelemaan Vaajakosken hallin kattolamppuja ja näytti kuinka pitkä on matka Suomen juniorihuipun ja kahdeksasluokkalaisen pojankoltiaisen välillä. Tämän matkanhan kuuluu olla todella pitkä.

Ettei menisi pelkästään negatiiviseksi niin tukoksen sisällä on kyllä paljon hyvääkin ja eteenpäin menoa. Tänään vain tulos on tällainen ja sillä siisti. Ensi viikonloppuna leireillään taas Pajulahdessa ja kahdenviikon kuluttua kisaillaan Lappeenrannassa itä-Suomen aluemestaruuksista (itsellä taitaa olla opiskelu viikonloppu Kuortaneella).

T: Hello Tapsu

ps. mun autossa on Hello Kitty lisävaruste sarja!!!