U17 SM-kilpailut Vantaa 24.4.2022

Poikien Krekon SM-kilpailut käytiin itsellenikin hyvin tutussa Vantaan Korsossa, tosin kisapaikkaa Korson Lumo areenaa ei reilu parikymmentä vuotta sitten itse siellä pyöriessä vielä ollut. Oli vain legendaarinen vanha kaupparakennus jossa tätä meidän kaikkien rakastamaa ruumiin kulttuuria harrastettiin. Kyllähän vanha seurani Ylä-Tikkurilan kipinä osaa kilpailut järjestää ja kun puitteetkin ovat mainiot niin mikäs siinä!

Vaikka joku vääräleuka väittikin että olisin maksanut kuuluttaja kaksikolle Aki ja Terho Kettuselle Mukkulan Riennon mainostamisesta niin ei pidä paikkaansa. Terho ja Aki kyllä kiitettävästi muistivat mainita viikon päästä vuoden pystyssä olleen uusi vanhan seuramme nimeltä sekä myös monipuolisesta harjoittelustamme josta auliisti materiaalia jaamme internetin syövereihin. Hienoa että näymme ja kuulumme kisapaikoilla nimenomaan positiivisesti.

Jalkeille saimme vain nelimiehisen joukkueen. Kirjoitin vain siksi koska kotiin jäi vielä viisi potentiaalista kilpailijaa erinäisten syiden johdosta. Esimerkiksi hallitseva 15 vuotiaiden 68 kg Suomen mestari on ollut viimeiset pari viikkoa kipeänä ja poissa vahvuudesta.

Sijoituimme kaikesta huolimatta kuitenkin seurana 8. hyvin perinteikkäiden painiseurojen joukossa eikä meitä isompaa joukkuetta tullut kuin järjestävältä seuralta!

Mico Yli-Savola 60 kg 4. sija

Mico nosti kerrankin hyvän arvan eikä finaalikaan ja varma mitali ollut kaukana kun poika löi Tikkurilan Oskari Pursiaista ensimmäisen jakson lopussa puoli Lindenistä ja ainoastaan jakson loppuminen pelasti Pursiaisen selkähäviöltä (aikaa oli alle 5 sekuntia). Huikean taisteluvoiton Mico otti Alavuden Arnas Samuliksesta. Pronssiottelussa Ilmajoen Perkkaa vastaan Mico sai oppitunnin terävästä käsivarsiheitosta. Hienosti taisteltu 4. sija.

Tino Korhonen 65 kg 5. sija

Tino paini kovassa sarjassa elämänsä kisat vaikka tappio sarake yhdellä isompi onkin. Ottelusta Helsingin Hugo Riehukangasta vastaan on pakko antaa noottia itsellenikin. Toisella jaksolla Tino nimittäin johti ottelua 2-2 mutta viimeisellä minuutilla Tino joutui vastustajan todennäköisestä kampista siltaan. En huomannut tilannetta kunnolla joten en heittänyt haastoa. Tinokin sanoi vasta matolta tultuaan että "oli kamppi". Jossittelu on typerää mutta jos olisin haastanut niin ottelu olisi voinut jatkua 2-2 tilanteesta ja päättyä toisin. Kotimatkalla juttelimme poikien kanssa ja sovimme että kyllä matolta saa kuulua "heitä köpö haasto" jos huoltaja on likinäköinen tai keskittynyt patsasteluun. Täytyy sanoa että erittäin harmittava 5. sija Tinolle.

Otso Lehtonen 71 kg 5. sija.

Hurjasti vahvistunut Otso otteli kaksi hieman merkillistä ottelua, nimittäin tuntui että Otso kyllä hallitsi käsipainia mutta kummassakin ottelussa vastustaja rokotti aika persoonallisilla heitoilla Otson pienenpientä virhettä. Otson paini ei ole isoista asioista kiinni. Tärkeintä on että poika itse tiedostaa "ongelman" ja tuo sen vielä lukiolaisen jämäkkyydellä esille. Yksi pieni onnistuminen voi muuttaa kurssin ihan totaalisesti eikä kirvestä ole syytä kaivoon heittää vaikka perjantaina 3 kg kuntopallo onnistuikin kaivoon lentämään. Myönnetään että vähän tuli "lapin lisää" ja kuntopallo löysi tiensä salin katossa olevaan verkkoon. Otsolle kuitenkin 5. sija mutta kyllä ne sijoitukset vielä paranevat väitän minä.

Daniel Liedes 92 kg 4. sija.

Alipainoinen ja ali-ikäinen hallitseva 15 vuotiaiden Suomen mestari joutui kyllä tällä kertaa melkoisten puskutraktoreiden jyräämäksi. Ennakkoluuloton poika haastoi kyllä hyvin isompiaan mutta faktahan on ettei se vielä riitä vaan työtä on tehtävä vielä paljon. Työntekoa helpottavat syksyllä alkavat 2 aamutreeniä jotka ovat 9. luokkalaisen etuoikeus Salppurin yläasteella (tällä hetkellä aamutreenejä on vain yksi). Daniel jätettiin neljänneksi!!

Outoa kun kisapäivä oli sunnuntai. Alunperin peruin kutsuni Päijät-Hämeen urheilugaalaan koska automaattisesti oletin kisojen olevan lauantaina. Harmi sikäli koska olisihan se ollut hienoa nähdä tyylikäs olympia 5. pokkaamassa parhaan urheilijan pystiä. Jännityksen kohde olisi myös ollut sananvalmiin ja puheliaan miekkosen kiitospuhe.

Seuraamme edusti tyylikkäästi ja paljon vastuuta saaden entinen valmennettavani Markus Jaakkola joka on vaihtanut painitrikoot tuomarin vaatteisiin. Painiliiton kevät kokouksessa seuraamme edusti kannustusjoukoissa mukana ollut Tanja Sirainen ja huolto apuna jäälleen toimi Jari Yli-Savola. Kiitos teille kaikille. Kiitos myös painijoiden vanhemmille sillä poikien kotikasvatus kyllä toimii ja positiivinen mieli jää reissuista aina (Tinoa piti oikein käskeä mennä kiroamaan ääneen jonnekin harmittavaa tappiotaan Hugolle).

t: Hello Tapsu

ps. autossani on Hello Kitty lisävarustesarja